NUYU! 2015

Nikki Louder, Threesome in KNNT

ČETRTEK, 12. 11. 2015 ob 21h @ KINO ŠIŠKA, LJUBLJANA  

Glasbeni maraton trojk od Vardara do Triglava predvideva vsakoletno jesensko gostovanje treh mladih, a referenčnih glasbenih skupin iz treh držav na treh različnih prizoriščih v treh različnih državah.

Letošnji glasbeni maraton trojk od Vardara do Triglava na oder Kina Šiška pošilja prvake domačega noise-rocka NIKKI LOUDER, ki hkrati napovedujejo izid nove plošče, eksplozivno power surf atrakcijo THREESOME iz Beograda, ter makedonske elektro-rock posebneže KNNT.

Trojka Nikki Louder, Threesome in KNNT se bo v okviru glasbenega maratona trojk od Vardara do Triglava skupaj predstavila še 13.11.2015 v KC Gradu v Beogradu ter 14.11.2015 v MKC v Skopju. 

NIKKI LOUDER (Kamnik, Slovenija)

Nikki Louder je kaotični noise rock trio iz okolice Kamnika, ki ima za sabo okrog 200 koncertov širom bivše Jugoslavije, kot tudi več turnej po srednji Evropi in Veliki Britaniji. Nikki Louder si po svojih treh dolgometražnih ploščah za svoje intenzivno, kaotično in hrupno muziciranje upravičeno zaslužijo naziv- prvaki slovenskega hrupnega rocka. Skupino oblikuje udarnost in brezkompromisnost – poslušalca rešetajo s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu, ki v melodičnih preobratih le za trenutek zastane, zgolj kot kratek predah pred ponovnim skokom v novo zvočnike parajočo nevihto. Raztrgani vokali, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikilacije in kričanja, še dodatno začinijo in čudovito povežejo celotno sliko. Nikki Louder napovedujejo izid novega albuma “Trout” za december 2015 (Moonlee Records/ZARŠ).

http://nikkilouder.bandcamp.com/

http://www.facebook.com/pages/Nikki-Louder/61342577710

THREESOME (Beograd, Srbija)

Threesome je eksplozivni power surf trio iz Beograda, ki ponuja pretežno instrumentalno mešanico surf rocka iz zgodnjih ’60-tih, new wave-a, punka in math rocka. Vse od zmagoslavja na Demofestu v Banja Luki leta 2010 kontinuirano objavljajo kvalitetne glasbene in video izdelke, nizajo številne koncerte tako širom regije kot tudi Evrope – brezkompromisno in glasbeno superiorno! Uroš Milkić na kitari, Petar Živić na basu in Jovana Petrović za bobni vračajo izgubljeno vero v moč rock’n’rolla, ki je v sedanji post-Nirvana eri vse preveč hiperkomercializiran, razvodenel, kastriran in medel. Njihova vizija surferskega zvoka ima punk ostrino ter dinamiko, kakršno bi jim zavidali tudi klasiki tega žanra.

http://threesome.bandcamp.com

http://www.facebook.com/Threesome-125308034162388/

KNNT (Skopje, Makedonija)

KNNT je netipičen duo iz Skopja, katerega sta leta 2010 ustanovila Marko Janev (boben, sint) in Ivan Trajev (sint, bas). V svojih začetkih, sicer bolj industrialno usmerjena zasedba se je sčasoma vedno bolj obračala k elektronskim zvokom ter eksperimentiranju in premagovanju žanrskih okvirov. Ena mlajših in zanimivejših zasedb plodovite skopske glasbene scene.

http://soundcloud.com/k-n-n-t

http://www.facebook.com/KNNT-199885076739763/