NUYU! 2014

NuYuGo! – Glasbeni maraton trojk od Vardara do Triglava!  

TRUS!, Ti, The John

ČETRTEK 23. 10. 2014 @ KINO ŠIŠKA, LJUBLJANA  

Glasbeni maraton trojk od Vardara do Triglava) predvideva vsakoletno jesensko gostovanje treh mladih, a referenčnih glasbenih skupin iz treh držav na treh različnih prizoriščih v treh različnih državah. Predvidena prizorišča gostovanj so Kino Šiška, Ljubljana, Kulturni centar Grad, Beograd in MKC Skopje.

Letošnji glasbeni maraton trojk od Vardara do Triglava na oder Kina Šiške prinaša domače multižanrske razigrance TRUS!, ki so v lanskem letu dodobra pretresli domače podtalje, vzhajajoče zvezde beograjskega psihedeličnega-indie-popa Ti  ter makedonske postpunk-indie-rockerje The John, ki so tik pred izidom novega EP ploščka.

Trojka TRUS!, Ti in The John se bo v okviru glasbenega maratona trojk od Vardara do Triglava skupaj predstavila še 29.10.2014 v KC Gradu v Beogradu ter 30.10.2014 v MKC v Skopju. 

Poleg koncertnega dela je na vsakem prizorišču predviden tudi spremljevalni program, s pomočjo katerega se bo promoviralo slovensko glasbeno produkcijo kot tudi vzpostavljalo povezave za morebitna prihodnja gostovanja (klubi, promoterji, mediji…).

TRUS! (Slovenija)

TRUS! je čisto sveža zasedba preizkušenih odrskih ljudi, ki ima svoje, zaenkrat še plitve, korenine bazirane v sproščenih, neobveznih improviziranjih in džemanjih z lastnih vaj. Glasbene ideje zasedbe, ki se raztezajo od trash garažnega popa, minimala, punka, alternative in rocka, so se skozi čas deloma strukturirale in se materializirale na „no-budget“ demo posnetkih. Škrip Orkestra, Vanilla Riot, Kombo Zlatka Kaučiča, The Puzzled in Trans trio so reference, ki povejo veliko in hkrati nič o tej nepredvidljivi druščini, ki jo druži predvsem neizmerna želja po ustvarjanju. Njihova glasbena izraznost kipi od silnih izbruhov moči, obenem pa se skozi njo kaže tudi ženstvena plat zasedbe. ). Plodoviti in še vedno sveži ljubljanski trio TRUS! predstavlja pester konglomerat žanrov, kričečih nojzerskih napadov in skorajda popevčic.  

Ti (Srbija)

Beograjski psihedelični elektro pop duo Ti z novim albumom Vidimo se! Ilija Duni in Trajče Nikolovski, oba makedonskih korenin, sta svoj kreativni potencial združila v stavbi BIGZ-a v Beogradu leta 2012, kjer se je rodil duo Ti. Trajče na elektronskem bobnu in Ilija na kitari in “synth basu”, oba na vokalu, vadita in ustvarjata v Dunijevi dnevni sobi, kjer sta lani povila prvi plošček Koliko dana, s katerim sta osvojila koncertne odre po Srbiji in na območju celotne nekdanje Jugoslavije, letos pa prvi veliki album Vidimo se! Ilija je predtem deloval v zasedbah Petrol in Meatmarket, Trajče pa v White Noise in a White Room in Čistilište. Zasanjane in tople skladbe, pozitivna energija, prijetna hipnotična atmosfera, smiselna enostavna besedila, nalezljive melodije so nekateri izmed elementov, ki so pustili opazno sled v glasbenem podtalju ex- Yu regije.

The John (Makedonija)

Okrog vizionarja Ljupe Angelova osnovan skopski psihedelični, garažni, postpunk, indie rockerski kvartet The John bend je nastal leta 2007 pod vplivi kultnih The Velvet Underground, The Strokes, Gang Of Four, Bob Dylan,… Zadnji album Waufvw je bil s strani radijske postaje 103 izbran za album leta 2012.

Vstopnina: 7€

Povezave:

http://trus-trus.bandcamp.com/

http://www.facebook.com/TRUSband

http://grupati.bandcamp.com/

http://www.facebook.com/grupa.ti

http://www.facebook.com/pages/The-John-official/323097831080209

http://www.kinosiska.si

https://kataman.org

http://www.moonleerecords.com