MATT ELLIOTT

BRISTOLSKI FOLK TEMAČNEŽ

Ob izidu sedmega albuma „The Calm Before“ premierno v Sloveniji Kataman in Layerjeva hiša najavljata koncert bristolskega folk temačneža Matta Elliotta. Koncertni večer bo uvedel domači trio Stojan Knežević!

MATT ELLIOTT (Bristol, VB)

Letos mineva 20 let od izida vplivnega drum’n’bass albuma Semtex The Third Eye Foundation a.k.a Matta Ellotta. Matt še ni bil star 16 let, ko se je odločil, da bo pustil šolo in se popolnoma posvetil svoji strasti do glasbe. Zaposlil se je v slavni trgovini s ploščami Revolver records in deejayal po bristolskih klubih, čeprav je bil po zakonu še premlad da bi imel vstop vanje.

Matt Elliott se z glasbo poklicno ukvarja že 20 let. Na svoj slavni session na BBC-ju ga je osebno povabil John Peel, leta 1997 je podpisal pogodbo z Domino Records, za uradne remikse pa so ga zaprosili Tarwater, Blonde Redhead, Mogwai, Ulver in Thurston Moore. Slednji ga je kasneje povabil na igranje pod brooklynskim mostom v New Yorku.

Matt Elliott je eden redkih glasbenikov, ki so sodelovali pri ponovni združitvi skupine Silver Apples, pridružil se jim je tudi na ameriški turneji. Postal je tudi zborovski pevec na turneji z Yannom Tiersenom, že več let pa s svojim pravim imenom Matt Elliott koncertira po Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, na Japonskem, v Grčiji, Italiji, Španiji in na Portugalskem. Nastopil je na najboljših festivalih kot so Primavera in Tanned Tin v Španiji, Incubate in Le Guess Who? na Nizozemskem in na zloglasnem All Tomorrow’s Party v Veliki Britaniji.

Najnovejši album The Calm Before je sedmi po vrsti, ki ga bo izdal pod svojim lastnim imenom. V digitalni obliki je izšel 5. februarja, v fizični pa bo na voljo 4. marca 2016. Pri njegovem nastanku je ponovno sodeloval s producentom Davidom Chalminom in z glasbeniki, s katerimi je že leta 2013 posnel malo bolj optimistično ploščo Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart.

Povezave:

http://www.thirdeyefoundation.com/

https://www.facebook.com/mattelliottthirdeyefoundation/

STOJAN KNEŽEVIĆ (Slo)

Stojan Knežević je ena bolj varovanih glasbenih skrivnosti pri nas, avtor, ki nas nagovarja skozi skrajno introvertiranost, v katero se zajeda melanholija, občasno mehka, večkrat ostra in hrapava. Skrajno osebna (zasebna?) glasba samosvojega avtorskega značaja zveni v lo-fi maniri, skoznjo pa pronicajo vplivi sodobnega kantavtorstva, ki se spogleduje z dediščino (ameriškega) punk/ indie/ alter/… rocka, tistega bolj zvedavega, ki se ne boji spogledovanja tudi z elektroniko. Krhka, a močna izkušnja, ki se končno razpira pred nami …

Stojan Knežević so: Stojan Knežević, Primož Vozelj, Gašper Vozelj

Povezave:

https://www.facebook.com/stojanknezevicband

https://stojanknezevic.bandcamp.com/

Vstopnina: 6€ v predprodaji/z rezervacijo; 8€ na dan koncerta (rezervacije: info@layer.si)